sobota 30. července 2016

CZ-KV Rybářská bašta u Jesenice

Dnešní výlet do Chebu se nesl ve znamení nákupu, relaxace, sportovního vyžití, kultury, geocachingu a vše jsme nastartovali obědem v rybářské baště u přehradní nádrže Jesenice. Už jednou jsme se tu stavěli po absolvování geocaching-cyklo-výletu kolem jiné vodní nádrže - Medard. Tenkrát jsme si celkem pochutnali, tak jsme se rozhodli se sem vydat znovu a vyzkoušet jaké to bude nyní. Protože jsem původním povoláním kuchař - číšník, jsem trošku větší kritik a šťoural než kdokoliv jiný. 
K restauraci "Rybářská bašta" dorážíme v 11:40. Parkujeme na parkovišti před restaurací a jdeme se podívat, jak je obsazené sezení venku.

Téměř plno, takže rozhodnuto, sedáme si dovnitř ke stolu u východu na terasu. Číšník je u nás téměř okamžitě a podává nám jídelní lístek. Odchází a předává štafetový kolík kolegovi, který u nás objednává nápoje. Já objednám Spezzi (cola + fanta), Barča taky a Jitka si dává kofolu. Obratem nám objednané nápoje přináší. Vzhledem k tomu, že spezzi není v nápojovém lístku měli jsme dostat prázdnou sklenici a k tomu fantu a colu v lahvi, ale tohle asi promineme. Příbory jsou strčené v nějakém kyblíku, což také žádná paráda. Vzhledem k cenám by se nic nestalo, kdyby příbory číšník přinesl po objednání jídla a prostřel před námi. V 11:50 objednáváme jídlo. Já si dávám čtvrtku kachny s červeným a bílým zelím a s kombinací bramborových a houskových knedlíků, Jitka si objednává kuřecí plátek na grilu s cibulí a s opečeným bramborem s bylinkami, Barča volí vegetariánský oběd a dává si penne s rajčaty a parmezámem a k tomu šopský salát. Na jídlo čekáme přesně 20 minut, což je vzhledem k objednané minutce a celkem plné terase čas luxusní. První, co člověk po přinesení jídel spatří jsou parádně velké porce, ale bohužel na nesourodých talířích...jeden je čistě bílý, další má proužek...no co, nejsme v Hiltonu. Pouštíme se do jídla a navzájem ochutnáváme jídla ostatních členů naší výpravy. 
Má kachna je trošku vysušená a domnívám se, že úplně čerstvá nebude, ale celkem dobře chutná, houskové knedlíky jsou viditelně zdejší výroba...skvěle chutnají a postrádají onu gumovost těch kupovaných. Bramborové knedlíky posoudit nemohu, protože na mém talíře jsou pouze houskové, zelí bílé a červené chutná naprosto stejně, oboje dobré, ale zavázat mi oči, tak nepoznám, které je které. Jitka si svou volbu pochvaluje. Maso výborně okořeněné, brambůrky skvěle opečené Barčiny penne nemají chybu co se chuti týká. Pouze těstoviny jsou trošku rozvařené. Šopský salát je zklamání. Zelenina vypadá čerstvě, ale to co v misce je se nedá nazývat šopským salátem. Spíš je to zelenina v sladkokyselém nálevu.  
Dochází na placení. Zde je trošku delší čekání. Ale zhruba po deseti minutách od nahlášení prosby o účet, před námi přistává vyúčtování v celkové hodnotě 665,-Kč. K částce přidáváme spropitné a opouštíme celkem spokojeni restauraci a pokračujeme v našem dnešním programu.

Naše hodnocení:

Prostředí:  2        Obsluha:  2        Jídlo:  2        Ceny:  3        (známkování jako ve škole)

Celkově ale myslím, že jsme obědem v restauraci "Rybářská bašta" velkou chybu neudělali. Ceny nejsou sice příliš lidové, ale možná je lepší se jednou najíst dobře než za stejnou cenu dvakrát špatně.

Veškeré hodnocení je vyjádřením vlastních pocitů a nemusí se shodovat s pocity jiných. Stejně tak jako jsem připraven respektovat názor jiných při jejich návštěvě stejného zařízení, prosím o stejné respektování mého názoru. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky