úterý 2. srpna 2016

Geocaching Tirschenreuth (D) - cyklo série od kramur

Pondělní odpolední návrat z práce domů a pohled do lednice nám dává najevo, že pokud budeme chtít v následujících dnech ochutnat nějaké domácí delikatesy, musíme nutně na nákup. Nutné zlo, které nějak nevyhledáváme, ale co se dá dělat, jíst musíme. Naštěstí se dostavuje spásný nápad, který nepříjemné nakupování trošku neutralizuje. Nová cyklo série u Tirschenreuthu. Nasadit na auto nosič na kola a i kola, sbalit vše potřebné je dílem okamžiku. Cesta na start v pohodě, kromě malého zdržení mezi Broumovem a hraniční čárou z důvodu pokládání nového tepichu na silnici. 

Na parkovišti vedle silnice B15 Tirschenreuth > Mitterteich sundaváme kola, nasazujeme nezbytné přilby a vyrážíme vstříc k první keši Ypsilon. Ani se nerozjedeme a už zase brzdíme. Naštěstí mezery mezi kešemi nejsou všude tak krátké (dvě keše na okruhu jsme měli nalezené už z dřívějška, tak je mezera vyjímečně i kolem kilometru), takže se dostává i na hezkou projíždku. Nálezy jsou většinou ve znamení mudloklidu a okamžitého nálezu...jen při přibližování ke keši Radweg FT1 už z dálky vidíme dva motorkáře, sesedající ze svých kovových ořů a na místě samotném už díky navigaci v ruce jednoho z nich je jasné, že tu máme kolegy.
Po krátkém představení se pouštíme do hromadného odlovu. Po asi deseti minutách to začíná vypadat na DNF, ale nevzdáváme to a poté, co německý kolega pročítá logy předchozích nálezců, úspěšně nalézáme (zcela skromně a nenápadně musím zmínit, že keš nachází česká půlka hledajících).
Celou trasu bych rozdělil na tři úseky (nepočítám tedy malou odbočku pro dvě keše). Úsek první vede podél silnice směr Mitterteich. Tenhle úsek nic moc...ne že by cyklostezka měla špatný povrch, to ne...dokonce je to asi jediný úsek, kde lze kolo vyměnit za kolečkové brusle nebo skateboard, pennyboard, longboard a další podobné předměty, používané k přemísťování.

Co se mi ale moc nelíbí je dýchání výfukových zplodin z okolo jedoucích aut...a je to fakt dost cítit.
Druhý úsek je jízda po silnici do obce Münchsgrün, kde kolem jízdárny vjíždíme do posledního, lesního úseku. Tam už je klid, krásný vzduch, kolem stromy a rybníky. K tomu nekonečná pole borůvčí a keře obsypané malinami. Vlastně každou zastávku pro keš využíváme ke sběru lesních plodů.
Následuje zastávka pro keš, která je poblíž Božích muk. Já se tu stávám obětí pro armádu krvežíznivých komárů. Během krátké zastávky jich mám na odhalených nohách desítky. Nezbývá nic jiného, než tuhle bitvu vzdát a opustit jejich území. Aniž bychom chtěli, tak jsme na konci okruhu.
Pohledem do Garmina zjišťujeme, že je nedaleko ještě jedna zapomenutá keš "Klein-Finnland". Nemusíme se přemlouvat a mezi rybníky si jedeme odlovit ještě tuto. Cesta k autu uteče rychle...příjemné za námi a teď "hurá" na nákup.



Délka trasy: 12,9 km (11,3km bez Klein-Finnland, která do série nepatří)

Hodnocení keší: 
Série složená z filmovek, petek a lock lock krabiček - neurazí, nenadchne. Projížďka je ale celkem fajn, jen je škoda, že není delší. Vzhledem ke vzdálenostem mezi kešemi si dovedu představit odlov i pěšky. Nejhezčí keš na trase je keš, která tu je už déle (Kleiner Stiller ort), kterou máme odlovenou už delší dobu. Je od stejného ownera, tak ji do série klidně pro srovnání připojit můžeme.

Sečteno, podtrženo, za trasu to vidíme na 2 a za keše 2



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky