sobota 3. září 2016

2016-09-03 Geocaching série FTR (D)

Ráno počasí nic moc, ale už během ranní kávičky bylo jasné, že počasí bude fajn i dneska. Nechtělo se nám být celý den doma a tak jsme po obědě vyrazili na malý výlet za hranice k německým sousedům na relativně novou geocaching premium sérii FTR.  Po výborném obědě jsme sedli do našeho geovozu a vydali se směrem na Aš, poté kolem Selbu na dálnici a na sjezdu číslo 3 po krátké jízdě zastavujeme na první keš: Im Land der Ampelmännchen


Ta sice nepatří do série, ale přece ji tu nenecháme. Skoro drive-in a hezky udělaná. Logujeme a necháváme tu jeden TB. Jedeme dál a dostáváme se na hranice. Ano správně, na hranice...tedy na místo, kde byla hranice mezi západním a východním Německem. I tady rychlý odlov skoro drive-in kešky Mauerfall. Pokračujeme dál a po pár kilometrech už parkujeme na doporučených souřadnicích. 


Je to celkem malý okruh, na kterém na nás čeká celkem 10 tradiček + bonus + 1 keš mimo sérii. Nečekáme nic závratného - hlavně, že se dostaneme na čerstvý vzduch. Už první keš, kterou osobně nazývám oběšencem ale napovídá, že tahle série nebude o obyčejných filmovkách nebo petkách hozených pod kámen. A další to jen potvrzuje. Sem tam to sice klasická petka je, ale většinou je vidět, že si owner trošku vyhrál s přípravou keší. 


Hledání keší není nejsložitější a terén také ne, takže celou sérii 5,2 km zdoláváme pohodovou chůzí za přibližně 1,5 hodiny. K bonusu se dá dostat po odlovu všech keší a v tom vidíme problém. U některých keší...především u č.9 si myslíme, že je otázkou času, kdy zmizí. Kdo tuhle sérii nemáte ještě odlovenou, tak můžeme doporučit. Vhodná je i na společný odlov s dětmi. Na kole se dá tady také jet. I když vzhledem k celkové délce trasy a vzdálenosti od keše ke keši bychom byli asi líný sebou tahat kola. 


Po odlovu série si zajíždíme ještě na menší nákup a především na odlov několika restíků do Selbu. Z nichž především odlov vyluštěné a napoprvé nenalezené premium keše Der Nacktmullbau nám dělá velkou radost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky