neděle 10. července 2016

Geocaching výlet do okolí Arzberg

Na nedělní dopoledne byl úkol jasný...zajet do Chebu pro písek do filtrace k bazénu a odpoledne vyčistit bazén. Při snídani jsme se dohodli, že když už jedeme do Chebu, tak bychom mohli odlovit nějakou kešku. Na geocaching mapě nám do oka padlo okolí města Arzberg v těsné blízkosti hranic. Něco už jsme odlovili v minulosti, ale pořád tam máme co lovit. Stáhli jsme si celé okolí a jeli po vzoru kočího z Popelky s tím, že co nám cestou cvrnkne do nosu, to odlovíme. První nám do nosu cvrnkla keš "Kollergang", hezký a klidný kout na kraji městečka, kde je k zalogování potřeba něco jiného než propiska. Keší se stejným nápadem už máme odlovených několik, ale vždy potěší.

Sedáme do auta a popojíždíme o kus dál ke keši "Hochbehälter 1903 ". Už při příjezdu je jasné, kde budeme muset hledat, ale kde přesně? Tohle je hledání na dlouho. Jenže Jitka koukne a už hlásí "mám". Super. Pěkná rychlovka. Díváme se do GPS a kousek od nás je malá serie Zuckerhut", kterou na závěr zhodnotíme. Odlovit pár keší bychom mohli stihnout. A tak zas popojíždíme, parkujeme auto na lesním parkovišti, přecházíme přes silnici a vydáváme se na procházku. U druhé keše je hezký výhled do okolí, chvilku zastavujeme, děláme fotečku a pokračujeme dál do lesa. Je škoda, že to je tak krátká procházka, ale stejně dnes není čas na delší.
Takže u poslední keše si prohlídneme rozhlednu a když se odhodláme k výstupu, tak zjišťujeme, že je uzavřená. Škoda. Vracíme se k autu a jedeme ještě rychle odlovit restík u jezírka Stausee, kde jsme si zapomněli při odlovu série na jaře stáhnout do GPS jednu keš "BUS-System". Zapeklitá keš, která zamotala hlavu určitě několika kačerům. Jitka ale má den a za chvilku už drží logbook v ruce. Čas utíká šíleně rychle a tak se vracíme k autu a jedeme do Chebu nakoupit a pak domu čistit bazén.


Poměr cesta-necesta: cca. 100%-0%
Délka trasy: miniserie  Zuckerhut tam a zpět cca. 2,5 km

Hodnocení keší:  
Umístění keší je celkem jasné. Zaměření v pořádku. Jen je škoda, že keše jsou malé, na trase by se našlo hodně míst, kde by se dal schovat tank, tak proč takové mikrošky...ale i tak procházka pěkná.

Sečteno, podtrženo, naše celková známka za trasu i keše je : 2- 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky